Špenátové Tagliatelle
Potrebujeme:
1 balík cestovín Tagliatelle
1 mrazený špenát alebo čerstvý
4 strúčky cesnaku
100 ml smotany šľahačkovejl
tavený syr Bambino
strúhaný parmezán
mleté čierne
štipka muškátového orecha
soľ
olivový olej
Postup prípravy :
Cestoviny uvaríme podľa návodu.
Na panvici na olivovom oleji krátko popražíme prelisovaný cesnak, pridáme špenát a na slabom ohni pomaly miešame, osolíme a mierne okoreníme. Pridáme tavený syr a miešame až kým sa celkom nerozpustí, prilejeme smotanu, premiešame a necháme prevariť. Po prevretí pridáme 40 g najemno nastrúhaného parmezánu, štipku muškátového orieška a už len veľmi krátko povaríme. Uvarené cestoviny scedíme a premiešame so špenátom. Naservírujeme na tanier a posypeme strúhaným parmezánom.