Špenátové knedle
Pre 4 osoby potrebujete:
- 1 cibuľu
- 25 g masla
- 500 g čerstvého špenátu
- 100 ml mlieka
- 5 starších rožkov (nakrájaných na kocky)
- 1 vajce
- 1/2 citróna
- 2 PL strúhanky
- Morskú soľ z mlynčeka Kotányi
- Štvorfarebné korenie z mlynčeka Kotányi
- štipku Kotányi Muškátového oriešku
- 3 PL vlašských orechov
- 100 g strúhaného parmezánu
- 75 g masla
- hrsť čerstvého baby špenátu
Postup:
Cibuľu ošúpte a nakrájajte na kocky. Na panvicu dajte kúsok masla a vysmažte cibuľu. Zároveň blanšírujte špenát vo vriacej osolenej vode niekoľko sekúnd, potom prudko schlaďte v studenej vode, trocha vysušte a na jemno nasekajte.
Ohrejte mlieko v hrnci a rozpustite v ňom maslo. Pripravené kocky pečiva polejte ohriatym mliekom a pridajte nakrájanú cibuľu, vajce, špenát, šťavu z citróna a korenie. Všetko dobre premiešajte.
TIP: Ak je konzistencia moc tekutá, pridajte strúhanku.
Pripravené cesto nechajte odpočívať 30 minút. Pomocou mokrých rúk sformujte knedle vo veľkosti golfovej loptičky.
Do hrnca nalejte vodu, osoľte a priveďte do varu. Knedle varte na miernom ohni asi 20 minút. Medzitým si pripravte na panvici opečené orechy.
Hnedé maslo pripravíte rozpustením masla na panvici za stáleho miešania pokiaľ nezmení farbu na hnedo.
Knedle podávajte s hnedým maslom, nastrúhaným parmezánom a opečenými orechmi.