Špargľový quiche
Čas prípravy: 45-60 minút
Porcie: 4
Ingrediencie:
• 1 ks krehké cesto
Na náplň:
• 3 vajcia
• 1 zväzok zelenej špargle
• 200 g čerstvého kozieho syra
• Štipka morskej soli Kotányi mlynček
• Štipka farebného korenia Kotányi mlynček
• 0,5 čajovej lyžičky nasekanej petržlenovej vňate Kotányi
• 0,5 čajovej lyžičky Kotányi drveného kôpru
• 0,5 čajovej lyžičky pažítky Kotányi
• Štipka chilli papričiek Kotányi mlynček
• olivový olej
Prípravné kroky:
1. Najprv si môžete pripraviť náplň do quiche. Špargľu najskôr umyte, ošúpte a odstráňte konce. Polovicu špargle nakrájajte na kúsky asi 3 cm. Zvyšok celej špargle je na ozdobu.
2. Špargľu uvaríte vo vriacej osolenej vode max. 5 minút. Medzitým si vezmite misku a zmiešajte vajcia, kozí smotanový syr, bylinky Kotányi, štipku čili, soľ a korenie.
3. Vezmite cesto na quiche a vložte ploché vyvaľkané cesto do formy na quiche. Pridajte malé kúsky špargle do formy a zalejte vaječnou zmesou.
4. Na ozdobu poukladajte celú špargľu a vložte do rúry. Pečte pri 200° 35 minút.
5. Hotový quiche potom môžete ozdobiť klíčkami a podávať s farebným šalátom.
6. Dobrú chuť !