Špargľová krémová polievka s Bacon chipsom

Potrebujeme:

0,5kg zelenej špargle
100g masla
2 ks šalotky
100 ml bieleho vína
300 ml smotany 33%
250g Bacon Premium od Mecomu
muškátový oriešok
soľ, korenie

Postup:

Špargľu očistíme a odkrojíme hlavičky, ktoré krátko cca 1 minútu povaríme vo vriacej vode a následne schladíme. Zvyšok špargle nakrájame na menšie kusy. Na masle orestujeme nakrájanú šalotku, podlejeme bielym vínom, ktoré necháme vyredukovať. Pridáme špargľu, orestujeme a zalejeme 1 litrom vody. Spolu varíme cca 10 minút. Na záver dobre rozmixujeme, precedíme a zalejeme smotanou. Po krátkom povarení dochutíme soľou, korením a muškátovým orieškom. Bacon upečieme na 200 °C v rúre cca 10 minút na chrumkavé chipsy. Upečeným Baconom a hlavičkami špargle dekorujeme uvarenú polievku.
Dobrú chuť!

www.viemecovamchuti.sk

Prémiové produkty pre labužníkov
Mecom na váš stôl prináša nové prémiové produkty s vysokým obsahom mäsa. Určené sú nielen náročným spotrebiteľom, ale všetkým, ktorí obľubujú kvalitné mäso a radi si na ňom pochutnajú. Originálne receptúry a koreniny, či znamenitá chuť a vôňa zaručia, že si ich zamiluje každý. Pochutnať si môžete na 3 nových šunkách, 2 suchých salámach, párkoch a slanine. Pripravte si s prémiovými produktmi Mecom chutné raňajky, obed či pohostenie pre rodinu a priateľov. Na príprave receptov s použitím týchto produktov sa podieľali aj známi šéfkuchári zo Slovenska a Česka, ktorí prinášajú jedinečné recepty do vašej kuchyne. Užitočné rady o varení a veľa chutných receptov nájdete na stránke www.viemecovamchuti.sk

 

www.viemecovamchuti.sk

www.mecom.sk