Špagety s paradajkovou omáčkou Ala Pepa

Suroviny: špagety (poprípade bezlepkové cestoviny)

olej
250 g kuracích pŕs
250 ml pasírovaných paradajok
1 cibuľa
3 mrkvy
2 strúčiky cesnaku
sušená bazalka
soľ
 
Postup:
špagety uvaríme v slanej vode s troškou oleja, aby sa nelepili.
Paradajkovú omáčku pripravíme nasledovným spôsobom. Nadrobno pokrájame cibuľu, opražíme ju na oleji, pridáme k nej pretlačený cesnak. Kuracie prsia nakrájame na soté a opražíme na cibuľke. Keď už budú z polovice hotové, pridáme k nim na jemno nastrúhanú mrkvu. Dusíme do zmäknutia, zalejeme pasírovanými paradajkami, necháme prevrieť a dochutíme soľou a sušenou bazalkou. Omáčku nalejeme na špagety.