ŠPAGETY S PARADAJKOVOU OMÁČKOU A ŠŤAVNATÝMI KURACÍMI PRSIAMI

4 porcie, príprava 50 minút

Suroviny:

  • 600 g špagiet
  • 500 g čerstvých mäsitých paradajok
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 menšia cibuľa
  • pár lístkov čerstvých byliniek ako bazalka, petržlen alebo oregano
  • 4 PL olivového oleja Ocho Intensivo
  • 1 dcl bieleho suchého vína (nemusí byť)
  • 2 väčšie kuracie prsia s kožou
  • soľ
  • mleté čierne korenie


Postup:
Cibuľu a cesnak nakrájame na drobno. Paradajky zbavíme jadierok a tiež nakrájame na drobno. Čerstvé bylinky nasekáme.
Vo väčšej panvici rozohrejeme 2 PL olivového oleja, pridáme cibuľu a restujeme skoro do zlatista.
Potom pridáme paradajky, cesnak a nasekané bylinky. Chvíľu restujeme, pridáme víno, ktoré necháme odpariť a za občasného miešania varíme omáčku na miernom ohni približne 10 -15 minút.
Na záver omáčku dochutíme soľou a čiernym korením.
Kuracie prsia osolíme, okoreníme a kožou dolu opečieme na druhej panvici na rozohriatom olivovom oleji z každej strany. Potom ich ešte cca 10 - 12 minút dopečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov.
Špagety uvaríme podľa návodu a odložíme si  trochu vody, v ktorej sa varili.
Uvarené špagety pridáme do panvice s omáčkou a zľahka premiešame. Môžeme ešte pridať  niekoľko lyžíc vody, v ktorej sa varili špagety.
Takto pripravené špagety s čerstvou paradajkovou omáčkou podávame so šťavnatými kuracím prsiami.