Špagety Carbonara
- 1 balíček špagiet
- 4 vajíčka
- 150 g mäsovej slaniny
- strúčik cesnaku
- 100 g parmezánu
- maslo
- olivový olej
- soľ, mleté čierne korenie
Špagety uvarte podľa návodu na obale v slanej vode. Medzitým si pokrájajte slaninu na malé kocky, nastrúhajte parmezán a rozšľahajte vajíčka. V hlbokej panvici rozohrejte maslo s olivovým olejom a osmažte na ňom slaninu. Môžeme pridať 1-2 strúčiky nadrobno pokrájaného cesnaku. Pridajte odkvapkané špagety, poriadne premiešajte, stiahnite horák na najmenší stupeň a prilejte rozšľahané vajíčka. Všetko dôkladne premiešajte. Nakoniec primiešajte polovicu nastrúhaného parmezánu, soľ a korenie. Opäť dôkladne premiešajte
Servírujte horúce posypané zvyšným syrom, ozdobené lístkom bazalky.