Šošovicová polievka s klobáskou
Čas: 60 minút
Počet porcií: 4
Potrebujeme:
- Staroslovanská klobása Mecom
- Šošovica
- Mrkva
- Petržlen s vňatkou
- Soľ, korenie
Postupujeme:
Šošovicu namočte do vody aspoň dve hodiny vopred. Bude chutnejšia a polievka sa rýchlejšie uvarí. Ak je šošovica namočená, najskôr si nakrájame mrkvu, petržlen a klobásu, všetko dáme do hrnca s vodou, pridáme šošovicu a varíme približne hodinu. Následne ju dochutíme koreninami podľa vlastnej voľby, najlepšie sa však do nej hodí len klasická kombinácia soľ a korenie. Pre dozdobenie môžete opražiť pár krúžkov klobásky a trošku výpeku naliať do polievky. Podávať ju môžete čistú, prípadne so smotanou alebo dozdobenú petržlenovou vňaťou.
Veľa inšpirácií a chutných receptov nájdete na stránke www.viemecovamchuti.sk