Snehuliaci

Náročnosť: 2 bábovky
Doba prípravy: asi 45 minút
Doba pečenia: asi 35 minút
Vystačí na: asi 10 porcií

Prísady:

Na cesto:
1 balenie Perníka Dr.Oetker
400 ml vody
120 ml oleja
200 g zmäknutého masla

Na ozdobenie:
3 balíčky Polevy svetlej Dr.Oetker
200 g strúhaného kokosu
Tubičky na zdobenie 4 farby Dr.Oetker
Zdobenie 4 druhy pestré Dr.Oetker

Ešte potrebujeme:
plech na pečenie (30 x 40 cm)
10 špajlí

Príprava:

1. Zmes na prípravu perníka zmiešame s vodou a olejom podľa návodu na obale. Nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Elektrická rúra: 165 °C
Teplovzdušná rúra: 145 °C
Plynová rúra: stupeň 2

Doba pečenia: asi 35 minút

2. Vychladnutý perník rozdrobíme, pridáme maslo a ručne vypracujeme dohladka. Z cesta vytvoríme 10 guľôčok (Ø 4 cm), 10 guľôčok (Ø 3 cm), 10 guľôčok (Ø 1,5 cm) a zo zvyšku cesta vytvoríme 10 valčekov a 10 koliesok na klobúk. Všetko odložíme asi na 1 hodinu do chladničky.
3. Na ozdobenie rozpustíme polevy (bez obalu) v kastróliku vo vodnom kúpeli. Jednotlivé guľôčky postupne namáčame do polevy a obalíme v kokose. Necháme zatuhnúť. Na špajle postupne napicháme po 3 guľôčky tak, aby sme vytvorili snehuliaka a koliesko a valček ako klobúk.
4. Tubičkami a zdobením ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

TIP: Snehuliakov môžeme obaliť aj v mletých olúpaných mandliach.