Snehový baranček
asi 16 porcií
Baranček so šľahačkou je symbol Veľkej noci. Vyskúšajte ho pokrytého bielkovým snehom s 100 % vaječným bielkom Dr. Oetker a budete mať dokonalého barančeka
Zloženie
Na cesto
- 300 g múka polohrubá
- 1 balíček Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
- štipka soľ
- 225 g cukor
- 1 balíček Vanilkový cukor Dr. Oetker
- 250 ml smotana na šľahanie (33%)
- 4 ks vajce
Na krém
- 1 balíček 100 % vaječné bielky Dr. Oetker
- 150 ml voda
- 250 g cukor
- 5 PL voda
- 100 g cukor
Okrem toho potrebujeme
elektrický ručný šľahač
forma na barančeka dvojdielna väčšia
cukrárske vrecko so zrezanou špičkou
Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
Vanilkový cukor Dr. Oetker
100 % vaječné bielky Dr. Oetker
Príprava: Celkovo: 100 min
Príprava: 40 min
Doba pečenia: 60 min
Postup:
1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, soľou, cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme smotanu a vajcia a šľahačom vyšľaháme dohladka. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Doba pečenia: asi 60 minút; Elektrická rúra: 180 °C; Teplovzdušná rúra: 160 °C
2. Barančeka necháme asi 20 minút vo forme vychladnúť. Potom ho opatrne vyklopíme a necháme úplne vychladnúť.
3. V mise aspoň 5 minút šľahačom dôkladne vyšľaháme bielok s vodou. Potom za stáleho šľahania postupne pridávame cukor a šľaháme, kým sa nezačnú tvoriť ostré špičky. V kastróliku povaríme vodu s cukrom asi 15 minút na sirup. Opatrne postupne zašľahávame cukrový sirup a vyšľaháme dotuha. Hotovým krémom naplníme cukrárske vrecko a barančeka ozdobíme.
Náš tip: Ak máme flambovaciu pištoľ, tak barančeka môžeme oflambovať.
Zdroj: Dr. Oetker
Zdroj foto: Dr. Oetker