Snehové tyčinky

Potrebujeme:

Bielkový sneh: 5 bielkov, 400 g jemný kryštálový cukor, štipku soli

Plnka: 5 žĺtkov, 150 g práškový cukor, 1 balíček vanilínový cukor Dr.Oetker, 3 polievkové lyžice kakao, 50 g várová čokoláda tmavá, 250 g maslo

Postup:

Bielkový sneh:
Bielky vyšľaháme so štipkou soli na tuhú penu, postupne zašľaháme po lyžiciach cukor a šľaháme nad parou ešte 15-20 minút, kým nie je sneh hladký a lesklý.
Plech vyložíme papierom na pečenie a pomocou cukrárenského vrecka tvoríme cca 7 cm tyčinky, ktoré sušíme v rúre pri teplote 80°C 40 minút, podľa potreby aj dlhšie.

Plnka:
Nad parou vyšľaháme žĺtky s cukrom a vanilínovým cukrom do zhustnutia. Pridáme kakao, polámanú čokoládu a miešame, kým sa hmota nespojí. Necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme a po častiach pridáme vychladnutú penu. Spojíme na hladký krém.
Vychladnuté tyčinky po dve spájame plnkou pomocou cukrárenského vrecka.
Dobrú chuť!

Recept poslala naša čitateľka Blažena Sádovská z Úľan nad Žitavou