Smotanový sen
Potrebujeme:
2 x 200 ml pochúťková kyslá smotana
1 x vanička tvarohu bez hrudiek
1 x šľahačka v prášku Dr. Oetker
1 bal. okrúhlych piškót
čerstvé jahody, poprípade iné ovocie
1 x tortové želé DR. Oetker
cukor, vanilkový cukor - podľa chuti
Postup:
Vyšľaháme šľahačku, pridáme smotany, tvaroh a cukor podľa chuti.
Na spodok tortovej nádoby poukladáme piškóty, potom 1/3 smotanovej hmoty, ovocie, ďalšiu časť hmoty, piškóty, zvyšnú smotanovú hmotu a ovocie.
Na ovocie opäť položíme piškóty a na ne opäť ovocie ( aby želatína, ktorou na záver polejeme ovocie, nevsiakla do smotany a bol pekny vrch) . Na vrch ovocia vylejeme želatínu, ktorú pripravíme podla návodu na sáčku. Ovocie bude pekne lesklé, nestmavne.
Odložíme na noc do chladničky, aby torta poriadne stuhla.
Tento dezert je skvelý hlavne v horúcich letných dňoch, ale chutí rovnako dobre v každom ročnom období :-)
Dobrú chuť!
Recept poslala naša čitateľka Mgr. Martina Jakubová z Mestiska