Smotanová kapustnica

Potrebujeme:

  • 300 g údeného mäsa,
  • 400 g bravčového mäsa,
  • kyslá kapusta,
  • sušené huby,
  • bobkový list,
  • 3 strúčiky cesnaku,
  • 2 cibule,
  • mletá sladká červená paprika,
  • bravčová masť,
  • mleté čierne korenie,
  • smotana na varenie,
  • soľ,
  • kyslá smotana,
  • hladká múka
 
Ako na to:
Nakrájané údené mäso varíme v hrnci spolu s kúskami pokrájaného bravčového mäsa a s jednou cibuľou. Potom do vývaru pridáme kyslú kapustu, namočené huby, bobkový list, celé strúčiky cesnaku a uvaríme domäkka. Na masti orestujeme druhú pokrájanú cibuľu, poprášime múkou a urobíme zápražku. Odstavíme z ohňa, prisypeme mletú sladkú červenú papriku, rozmiešame s trochou studenej vody a vlejeme do kapusty. Osolíme, ochutíme mletým čiernym korením a povaríme. Prilejeme smotanu na varenie, premiešame a necháme prejsť varom. Na tanieri ozdobíme kyslou smotanou.