Smotanová kapustnica
Potrebujeme:
- 300 g údeného mäsa,
- 400 g bravčového mäsa,
- kyslá kapusta,
- sušené huby,
- bobkový list,
- 3 strúčiky cesnaku,
- 2 cibule,
- mletá sladká červená paprika,
- bravčová masť,
- mleté čierne korenie,
- smotana na varenie,
- soľ,
- kyslá smotana,
- hladká múka
Ako na to:
Nakrájané údené mäso varíme v hrnci spolu s kúskami pokrájaného bravčového mäsa a s jednou cibuľou. Potom do vývaru pridáme kyslú kapustu, namočené huby, bobkový list, celé strúčiky cesnaku a uvaríme domäkka. Na masti orestujeme druhú pokrájanú cibuľu, poprášime múkou a urobíme zápražku. Odstavíme z ohňa, prisypeme mletú sladkú červenú papriku, rozmiešame s trochou studenej vody a vlejeme do kapusty. Osolíme, ochutíme mletým čiernym korením a povaríme. Prilejeme smotanu na varenie, premiešame a necháme prejsť varom. Na tanieri ozdobíme kyslou smotanou.