Slivková dobrota so škoricou
Náročnosť: 2 bábovky
Stačí na: 4 poháre à 375 ml
Doba prípravy: asi 25 minút
Prísady:
1 kg sliviek očistených, odkôstkovaných a nakrájaných na malé kúsky
100 g sušených sliviek nakrájaných na malé kúsky
½ balíčka Kyseliny citrónovej Dr.Oetker
1 balíček Gelfixu Extra 2:1 Dr.Oetker
500 g cukru
1 balíček Škoricového cukru Dr.Oetker
Príprava:
1. Do veľkého hrnca vložíme čerstvé aj sušené slivky a pridáme kyselinu citrónovú. Obsah balíčka Gelfix Extra zmiešame s 2 PL cukru a pridáme do ovocia. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.
2. Pridáme zvyšok cukru, škoricový cukor a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút.
3. Na tanierik kvapneme 1 – 2 KL práve prevareného džemu. Ak je po vychladnutí málo tuhý, vmiešame doň ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.
4. Prípadnú penu odoberieme a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
Tip: Džem môžeme pripraviť takisto z čerstvých slív alebo mrazených sliviek či slív.
Ako stvorený pre milovníkov sliviek