Slepačí vývar
Potrebujeme - na 4 porcie:
- 1 kuracie chrbty,
- 1 cibuľu,
- 1-2 strúčiky cesnaku,
- vegeta,
- soľ,
- celé čierne korenie,
- nové celé korenie,
- 2-3 mrkvy,
- 1-2 petržleny,
- trochu zeleru,
- póru a kelu.
Ako na to:
Očistené kuracie mäso opečieme, pridáme postrúhanú polovicu mrkvy, zalejeme studenou vodou a na miernom ohni necháme zvrieť. Pozberáme penu a tuk, pridáme koreniny, očistenú ostatnú zeleninu (nesolíme) a pomaly varíme 1-2 hodiny. Polievku scedíme. Do polievkovej misy si pretlačíme zeleninu, pridáme uvarené rezance (alebo rôzne iné závarky) a vlejeme precedený vývar. Dochutíme soľou, vegetou a posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou.