Slepačí vývar

Potrebujeme - na 4 porcie:

  • 1 kuracie chrbty,
  • 1 cibuľu,
  • 1-2 strúčiky cesnaku,
  • vegeta,
  • soľ,
  • celé čierne korenie,
  • nové celé korenie,
  • 2-3 mrkvy,
  • 1-2 petržleny,
  • trochu zeleru,
  • póru a kelu.
 
Ako na to:
Očistené kuracie mäso opečieme, pridáme postrúhanú polovicu mrkvy, zalejeme studenou vodou a na miernom ohni necháme zvrieť. Pozberáme penu a tuk, pridáme koreniny, očistenú ostatnú zeleninu (nesolíme) a pomaly varíme 1-2 hodiny. Polievku scedíme. Do polievkovej misy si pretlačíme zeleninu, pridáme uvarené rezance (alebo rôzne iné závarky) a vlejeme precedený vývar. Dochutíme soľou, vegetou a posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou.