SLÁVNA SACHEROVA TORTA

Na prípravu potrebujeme:

-120 g čokolády na varenie
-120 g masla
-40 g práškového cukru
-6 vajec
-160 g krupicového cukru
-120 g polohrubej múky
-tuk na vymastenie
-hrubú múku na vysypanie formy
-200 g marhuľového lekváru
-200 g čokoládovej polevy
-250 ml smotany na šľahanie

Postup:
V horúcom kúpeli roztopíme čokoládu na varenie s maslom a vmiešame práškový cukor. Vyšľaháme dopenista a za stáleho šľahania postupne pridávame žĺtky. Pena musí byť hustá. Potom vmiešame tuhý sneh z bielkov a krupicového cukru, nakoniec aj preosiatu múku. Tortovú formu (s priemerom 22 cm) vymastíme a vysypeme múkou. Dáme do nej pripravené cesto a pečieme asi 55 minút v rúre rozohriatej na 180 stupňov Celzia. Upečený korpus necháme chladnúť, potom ho preklopíme na papier posypaný práškovým cukrom. Formu odstránime až po úplnom vychladnutí a korpus prerežeme vodorovne na dva rovnaké diely. Spodný diel potrieme polovicou marhuľového lekváru a prikryjeme horným dielom. Zvyšným lekvárom potrieme celú tortu. Čokoládovú polevu roztopíme v horúcom vodnom kúpeli, potom ňou potrieme tortu a povrch uhladíme. Tortu položíme na papier a necháme v chladničke do druhého dňa. Pred podávaním ju ozdobíme tuhou šľahačkou prípadne aj nastrúhanou čokoládou.