
Slané plnené koláčiky
Ingrediencie:
Na cesto:
-
350 g hladkej múky
-
150 g polohrubej múky
-
2 ČL soľ
-
1 ČL cukor
-
1 balíček droždia Dr. Oetker
-
1 balíček ražného kvásku Dr. Oetker
-
250 ml vlažného mlieka
-
180 ml oleja
-
3 žĺtky
Na náplň:
-
100 g šunky
-
50 g anglickej slaniny
-
100 g údeného syra
-
0,5 ČL bieleho mletého korenia
-
3 bielky
-
2 PL strúhanky
Na syrový krém:
-
30 g strúhaného parmezánu
-
1 PL dijonskej horčice
-
50 g kyslej smotany
-
1 vajce
-
50 g anglickej slaniny
Na potretie:
-
1 vajce
Postup:
-
Cesto: V mise zmiešajte múku, soľ, cukor, droždie a kvások. Pridajte mlieko, olej a žĺtky, vypracujte cesto, ktoré nechajte kysnúť asi hodinu.
-
Náplň: Zmiešajte šunku, slaninu, syr, korenie, bielky a strúhanku.
-
Tvarovanie: Cesto rozdeľte na 20 dielov, naplňte a vytvorte gule. Nechajte ešte 10 minút kysnúť.
-
Krém: Vymiešajte parmezán, horčicu, smotanu, vajce a nakrájanú slaninu.
-
Pečenie: Vytvorte jamky, potrite vajcom a naplňte krémom. Pečte pri 180°C asi 35 minút.
Tento recept vám poskytne lahodné slané koláčiky, ideálne na sviatočný stôl!
Zdroj: https://www.oetker.sk/
Nechajte sa inšpirovať receptami, ktoré spájajú osvedčené postupy s tvorivými nápadmi pre nezabudnuteľné sviatočné hodovanie. Viac nájdete tu!
Zdroj foto: Dr. Oetker