SLADKÝ TEKVICOVÝ DIP

Nielenže potešíte chuťové poháriky, ktoré túžia po sladkostiach, ale tiež využijete zdravotné benefity ukryté okrem tekvice i v jablkách a škorici. Samozrejme, nejde o hlavné jedlo, skôr o malý dezert po obede.

Na dvanásť malých porcií potrebujete:

- ¾ šálky smotanového syra
- ½ šálky hnedého cukru
- ¾ šálky uvarenej oranžovej tekvice (prerezať napoly, vybrať semienka, ošúpať, nakrájať na kocky a dusiť okolo 20 minút)
- 2 lyžičky javorového sirupu
- ½ lyžičky škorice
- 24 plátkov jablka

Prvé tri ingrediencie vložte do misky a mixérom premiešajte. Pridajte sirup a škoricu, poriadne pomiešajte, prikryte a vložte na 30 minút do chladničky. Podávajte s plátkami jablka.