Škoricovo – orechové slimáčiky

20 dkg kvasníc
1 lyžica cukru
150 ml mlieka
300 g hladkej múky
100 g masla
2 žĺtky
štipka soli
100 g orechov (môžu byť aj lieskovce)
2 lyžice škorice
100 g kryštálového cukru
1 vajce na potretie
 
Z kvasníc, vlažného mlieka a lyžice cukru pripravíme kvások. Vykysnutý kvások pridáme do múky, roztopeného masla, žlĺtkov a štipky soli. Vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Po vykysnutí ho vyvaľkáme na doske na tenší obdĺžnik, ktorý celý potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme pomletými orechami a cukrom. Zvinieme do rolády. Roládu krájame na rezy široké asi 2 cm a ukladáme ich na plech (vymastený alebo vystlaný papierom na pečenie) – naležato! Necháme ešte 15 min. kysnúť, potrieme rozšľahaným vajcom a posypeme ešte zvyšným škoricovým cukrom a mletými orieškami. Pečieme v stredne vyhriatej rúre do zlatista.