Sexi krivky s kettlebellom

Tiež sa pozeráte čudne na guľu s rúčkou a akosi neviete čo ňou? My vám vieme poradiť, ako sa s kettlebellom statočne popasovať!


Získame silu
Kettlebelu sa v posilňovni veľakrát vyhýbame, pretože nevieme, ako s ním správne cvičiť. Je to škoda, lebo tréning s ním sľubuje prirodzené pohyby počas cvičenia, pri ktorých pracuje celé telo. Posilňujete najmä chrbticu, čo oceníte pri sedavom spôsobe zamestnania. Rozvíjate silu, zdravé držanie tela a dokáže podstatne zlepšiť váš kardiovaskulárny systém.

Ako začať
Pred tým, ako sa pustíte do výberu záťaže mali by ste sa oboznámiť so základnými cvikmi. Pre dámy, pre ktoré nie je cvičenie pravidelnou rutinou, odporúčame siahnuť po váhe 4 kg. Ak však cvičíte pravidelne, nebojte sa aj väčšej záťaže. Výhodou kettlebellu je, že s ním si môžete zacvičiť takmer kdekoľvek. Pokojne s ním vyrazte aj von, šport na čerstvom vzduchu sa počíta.

Mŕtvy ťah s kettlebellom
Mŕtvy ťah je veľmi účinný cvik na poslnenie spodného chrbta, zadnej časti stehien a obľúbenej partii, ktorou je zadok. Skúste vymeniť činku za kettlebell. Postavte sa na šírku ramien, chodidlá smerujú vpred. Medzi nohami uchopte kettlebell. Lakte ostávajú vystreté počas celého opakovania, chrbát je vzpriamený, v drieku prirodzene prehnutý a to si zachovajte aj počas predkláňania. Aby sme cvičili naozaj účinne, kolená by mali zostať prepnuté. Zvoľte primeranú záťaž, kettlebell by ste mali ťahať telom a nie rukami.

Švih s kettlebelom
Tento cvik sa považuje za najjednoduchší a najobľúbenejší. Precvičíte ním chrbát, stehná a ramená. Postavte sa nad kettlebell a uchopte ho na zemi medzi nohami. Ste predklonený, váš chrbát zostáva rovný. Pohoďte krátkym pohybom kettlebell pomedzi nohy za seba a následne ťahom dopredu tak, aby bol kettlebell v úrovni hrudníka. Ruka s kettlebellom je neustále vyrovnaná.

Cvikov s kettlebellom je skutočne veľa, záleží iba na vás, ktorý si vyberiete a ktorý vám „sadne“. Prvoradá je však vždy bezpečnosť, takže skôr ako sa pustíte do náročnejších, osvojte si tie základné. Potom sa vám bude cvičiť jednoduchšie.

Autor: Janka Radimáková