Šesť kombinácií potravín, ktoré dokážu zázraky
Správne skombinované potraviny dokážu vo vašom tele urobiť omnoho viac pre vaše zdravie, ako keď ich konzumujete samostatne. Látky obsiahnuté v nich sa totiž navzájom ovplyvňujú. Skúste preto živiny využiť čo najlepšie a inšpirujte sa niekoľkými mimoriadne zdravými a zároveň chutnými kombináciami jedál.
Steak a rozmarín
Rozmarín významne prispieva k eliminácii karcinogénnych látok, ktoré vznikajú pri tepelnej úprave mäsa nad 160 stupňov. Takýmto spôsobom si teda zabezpečíte omnoho zdravší pokrm. Na hovädzí steak vyskúšajte marinádu z rozmarínu, olivového oleja, soli a citrónovej šťavy.
Červené víno s mandľami
Antioxidant resveratrol vo víne a veľká dávka vitamínu E v mandliach sú skvelými pomocníkmi pre cievy a pre srdce.
Ryba s brokolicou
Táto nízkokalorická kombinácia plná živín vďaka svojmu zloženiu dokáže bojovať s rakovinou. Mnohé ryby, ako napríklad losos alebo makrela, obsahujú veľa selénu. V kombinácii s brokolicou, ktorá je bohatým zdrojom sulforafánu, sú tieto látky mnohonásobne účinnejšie, ako keď ich konzumujete samostatne.
Zelený čaj s citrónom
Táto chutná kombinácia, vďaka ktorej sa vám bude ľahšie dodržiavať pitný režim, je zároveň prevenciou proti rakovine a pomáha pri chudnutí. Vitamín C obsiahnutý v citróne zabezpečuje lepšie vstrebávanie zdraviu prospešných katechínov v zelenom čaji.
Bravčové mäso s kyslou kapustou
Zelenina (vhodné sú napríklad fazuľkové struky, brokolica či špenát), predovšetkým tá kvasená, pomôže pri trávení bielkovín obsiahnutých v mäse a tiež s nadúvaním, pálením záhy či bolesťami brucha. Kyslá kapusta zároveň podporí tvorbu probiotických baktérií, ktoré nabudia váš imunitný systém.
Kurkuma s čiernym korením
Táto silná kombinácia porazí zápaly v tele, útočí na vysoký cholesterol a je prospešná pre pečeň. Čierne korenie zároveň telu pomáha vstrebať kurkumín, ktorý vedci spájajú s prevenciou rakoviny či diabetu.
MYSLITE NA SVOJE ZDRAVIE NA FACEBOOKU!
Zdroj: rodalenews.com