Sendviče s lososom a s Bryndzou s údenou chuťou
Príprava: 20 minút, Pre 4 hostí, Náročnosť: 1
100 g plátkov údeného lososa
125 g LIPTOV Bryndza s údenou chuťou
8 ks toastových chlebov
1 balík zelených šalátových listov
2 červené papriky, kapie
2 kyslé uhorky, pokrájané nadrobno
60 g uhorky šalátovej pokrájanej nadrobno
½ nadrobno posekanej šalotky
30 g masla Liptov
1 šalotka, nadrobno pokrájaná a opečená na oleji
soľ a korenie
Papriky opečieme, ošúpeme, zbavíme jadrovníka a pokrájame po dĺžke na 5 cm kusy. Chlebík opečieme v toastovači. Z masla, Liptov Bryndze, surovej a opečenej šalotky, uhoriek, soli a korenia vymiešame nátierku. Natrieme ju na chleby na ne dáme lososa, paprika a šalátové listy. Spojíme vždy po dva a prekrojíme ich napoly po uhlopriečke. Získame tak 8 ks chlebíkov.
TIP: Údeného lososa môžeme nahradiť čerstvým, opečeným na masle o hrúbke 8 mm.