Schwarzwaldské tortičky
Vystačí na: asi 12 kusov
Doba prípravy: asi 35 minút
Doba pečenia: asi 20 minút
Prísady:
Na cesto:
4 vajcia
100 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
100 g hladkej múky
20 g Gustinu jemného kukuričného škrobu Dr.Oetker
15 g preosiateho kakaa
1 zarovnaná KL Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
Na náplň:
višňový kompót (hmotnosť po odkvapkaní asi 350 g)
180 ml šťavy z kompótu
20 g Gustinu jemného kukuričného škrobu Dr.Oetker
1 zarovnaná PL cukru
1 balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker
400 ml smotany na šľahanie
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker
50 g horkej čokolády
Na ozdobenie:
12 čerstvých višní
Ešte potrebujeme:
formu na muffiny
12 papierových košíčkov na muffiny
elektrický ručný šľahač
cukrárske vrecko so zrezanou trubičkou
Príprava:
1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Pridáme múku zmiešanú so škrobom, kakaom a kypriacim práškom a na strednom stupni vyšľaháme dohladka. Cesto rozdelíme do košíčkov vo forme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 180 °C
Teplovzdušná rúra: 160 °C
Plynová rúra: stupeň 3
Doba pečenia: asi 20 minút
2. Upečené korpusy asi po 5 minútach vyberieme z formy a necháme vychladnúť.
3. Na prípravu náplne necháme kompót na sitku odkvapkať a šťavu pritom zachytíme. V 1/3 šťavy rozmiešame škrob s cukrom a vanilkovým cukrom. Zvyšok šťavy privedieme do varu. Potom vmiešame rozmiešaný škrob s cukrom a za stáleho miešania krátko povaríme. Pridáme višne, zamiešame a necháme vychladnúť.
4. Polovicu korpusov 2× pozdĺžne prekrojíme, višne nanesieme na spodné diely a priklopíme. Zvyšok višní rozdelíme na neprekrojené korpusy.
5. V mise vyšľaháme smotanu s vanilínovým cukrom a Smeta-fixom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni dotuha. Šľahačkou naplníme cukrárske vrecko. Polovicu šľahačky nanesieme na druhú časť korpusu a priklopíme. Zvyškom šľahačky tortičky ozdobíme. Posypeme nastrúhanou čokoládou a prikrášlime višňami. Odložíme do chladničky.
Tip: Náplň možno pripraviť aj z čerstvých višní. Miesto šťavy z kompótu použijeme napr. vodu s griotkou.