Sarah C po novom singli “In the dark” zahviezdila v muzikáli “Takmer pyšná princezná”!

Len nedávno vydala Sarah C novú skladbu “In the Dark", ktorú jej produkoval americký producent a skladateľ Manny Mijares. Ten dokonca pricestoval aj na Slovensko. Okrem novej skladby však mladá Sarah C zahviezdila aj v rodinnom muzikáli “Takmer pyšná princezná”, ktorý jej tak odštartoval novú etapu popri speve, tanci a dabingu. Mladá, len 14-ročná umelkyňa tak po vypredaných predstaveniach pridala k svojim talentom už aj herectvo.

NOVINKA “IN THE DARK”

Po úspešnej skladbe “Number One” vydáva mladá speváčka ďalšiu skladbu, ktorá vznikla v L.A. , v produkcii Mannyho Mijaresa. Videoklip k novinke “In The Dark” vznikol v New Yorku ešte počas Sárinej návštevy a na oplátku ho Manny prišiel odpremiérovať na Slovensko.

“Veľmi som sa na Slovensko tešil, aj keď len na pár dni. Rád robím vyspelejšie projekty, viem, že Sarah si ešte vo svojom veku neprešla takými vecami v láske, no mnoho ľudí sa vedia stotožniť so skladbou. A v tom spočíva rozmanitosť hudby, každý si nájde v umení, čo pre seba aktuálne potrebuje”, vysvetľuje Manny.

 

Manny na večeri so Sarah v reštaurácii Ram´s

Celý, menom, Emmanuel "Manny" Mijares je multi platinový skladateľ a výkonný producent. Je známy najmä ako spoluautor úspešného singla “What A Feeling” v podaní Kelly Rowland, známej z popovej skupiny Destiny's Child, ako aj prvého tanečného singla v USA od Rickyho J. Je zakladateľom nezávislej nahrávacej spoločnosti "Upscale Records", divízie jeho produkčnej spoločnosti "Upscale Recording & Productions". V roku 2008 Mijares založil spoločnosť Big Talent Showcase, ktorá pomáha novým začínajúcim talentom predviesť svoje schopnosti ľuďom v zábavnom priemysle, do ktorej už rok patrí aj samotná Sarah C.

“Som nesmierne šťastná, že môžem spolupracovať s Mannym, veľa ma učí a posúva v hudbe. Teraz sa hlavne bavíme, čo by som chcela spievať, aký štýl, aké témy. Pýta sa ma to stále viac v poslednom čase a aj mu posielam rôzne songy, čo sa mi páčia. No, má to so mnou ťažké, najprv som mu posielala songy z K-popu a teraz mu posielam zasa Drakea, SZA a podobné :) Takže skúšame rôzne štýly”, prezradila Sarah spoluprácu. 

MUZIKÁL “TAKMER PYŠNÁ PRINCEZNÁ”

Ide o pôvodný slovenský rodinný muzikál autorov Michala Babiaka, bývalého umeleckého šéfa Bratislavského bábkového divadla, v súčasnosti šéfdramaturga Spišského divadla a Milana Malinovského, ktorý je autorom hudby a textov predstavenia. Príbeh muzikálu voľne vychádza z českej ľudovej rozprávky “Potrestaná pýcha” zo zbierky Boženy Němcovej “Národní báchorky a pověsti II”. Rozprávka je známa vďaka filmovému spracovaniu z roku 1952 s Alenou Vránovou v titulnej úlohe – film Pyšná princezná videlo v československých kinách 8,2 milióna divákov, čo je rekord, ktorý sa doteraz nepodarilo prekonať.

“Obsadenie muzikálu vzišlo z otvoreného konkurzu, ktorý sa uskutočnil ešte vo februári v DK Ružinov, a na ktorý sa prihlásilo 185 záujemcov. Ponúka mix známych muzikálových mien i nováčikov. Takmer pyšná princezná  je štvrtou premiérou Divadla bez masky, ktoré začalo svoju činnosť v marci minulého roka premiérou hry Marka Ravenhilla bazén (bez vody) v réžii Kateřiny Quisovej. Dokonca za monodrámu Vyučovanie dony Margarity (réžia: Mária Záchenská) s Oľgou Belešovou získalo v auguste 2023 cenu Zlatý gunár ako Objav roka na medzinárodnom festivale Kremnické gagy (a v novembri 2023 dostala za svoj herecký výkon v tejto hre Oľga Belešová Cenu Literárneho fondu). V októbri 2023 v réžii Soni Ferancovej Divadlo bez masky uviedlo absurdnú drámu Jeana Geneta Slúžky s Dávidom Hartlom, Radomirom Milićom a medzinárodnou opernou hviezdou Štefánom  Kocánom, pre ktorého to bol činoherný debut”, hovorí samotný riaditeľ divadla, Roman Martinec.

V alternáciách nového muzikálu sa objavia Sarah C, Marianna Polyáková, Nikoleta Kupčíková, Filip Biró, Samuel Teicher, Marta Kurčík Potančoková, Ingrida Baginová, Erik Michálek, Alexander Maďar, Dávid Selecký, Barbora Panáková, Michaela Pockľanová, Alexandra Maňková a Martina Slamková. Premiéra vyšla práve na deň detí a ďalšie predstavenia boli beznádejne vypredané. Aktuálne sa pripravuje muzikál na turné po celom Slovensku a na jesennú sezónu.

“Je to moja prvá skúsenosť s muzikálom a cítila som sa úžasne. Som neskutočne šťastná, že môžem mať okolo seba takých profesionálov či už v hudbe alebo v herectve. Keďže ide o rodinný muzikál, tak celkovo je dej hravý, pozitívny a hlavne poučný pre mladých. S hlavnou hrdinkou máme veľa spoločného, aj ja sa učím ako vnímať niektoré veci, čo mi prichádzajú do života, veď mám len 14 rokov, takže aj ten vzdor rodičom k tomu niekedy patrí. Ale veľmi ich ľúbim, učia ma dôležitým hodnotám a ako to býva aj v našom predstavení, láska vždy zvíťazí nad zlom, takže už sa nesmierne teším na novú sezónu, keď začneme opäť hrať”, uzatvára nadšene Sarah C.