Šalát z rôznych druhov paradajok, kozieho syra s bazalkovým olejom
OBĽÚBENÝ MIX CHUTÍ VOJTA ARTZA
( 4 porcie)
Potrebujeme:
- 800g paradajok rôznych druhov
- soľ
- čerstvo mleté korenie
- 2 lyžice bieleho vínneho octu
- 4 lyžice oleja Raciol s bazalkou
- bazalka čerstvá
- 200 g čerstvého kozieho syra
- jedlé kvety (nemusia byť)
- 8 plátkov pancetty
- Bageta
Postup:
Paradajky umyjeme a nakrájame podľa veľkosti na plátky, štvrtiny a polovice. Natrháme na ne lístky bazalky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme bielym vínnym octom a polejeme olejom Raciol s bazalkou. Všetko zľahka premiešame vo veľkej mise a potom naaranžujeme aj so šťavou, ktorá vznikne, do hlbšieho taniera. Pridáme natrhané kúsky kozieho syra, restované rezance sušenej pancetty a lístky jedlých kvetov. Osolíme a okoreníme. Podávame s opečenou bagetou, ktorú si v šťave namáčame.
Zdroj: Palma