Šalát z rôznych druhov paradajok, kozieho syra s bazalkovým olejom

OBĽÚBENÝ MIX CHUTÍ VOJTA ARTZA

( 4 porcie)
Potrebujeme:

  • 800g paradajok rôznych druhov 
  • soľ
  • čerstvo mleté korenie
  • 2 lyžice bieleho vínneho octu
  • 4 lyžice oleja Raciol s bazalkou
  • bazalka čerstvá
  • 200 g čerstvého kozieho syra
  • jedlé kvety (nemusia byť)
  • 8 plátkov pancetty
  • Bageta


Postup:

Paradajky umyjeme a nakrájame podľa veľkosti na plátky, štvrtiny a polovice. Natrháme na ne lístky bazalky, osolíme, okoreníme, pokvapkáme bielym  vínnym octom a polejeme  olejom Raciol s bazalkou. Všetko zľahka premiešame vo veľkej mise a  potom naaranžujeme aj so šťavou, ktorá vznikne, do hlbšieho taniera. Pridáme natrhané kúsky kozieho syra, restované rezance sušenej pancetty a lístky jedlých kvetov. Osolíme a okoreníme. Podávame s opečenou bagetou, ktorú si v šťave namáčame.

Zdroj: Palma