Šalát z pekingskej kapusty
Potrebujeme:
- pekingskú kapustu
- mrkvu
- petržlen
- zeler
- cibuľu
- soľ
- korenie
Postup:
Zeleninu nakrájame na vväčšom strúhadle, cibuľu nakrájame na drobno. premiešame a zalejeme ľubovoľným nálevom.
Nálev si pripravíme napríklad z vody, octu a cukru. Poprípade si pripravíme jogurtový dresing (biely jogurt alebo pochúťková smotana, soľ a pochutiny podľa ľubovôle:horčica, prelisovaný strúčok cesnaku, rozmixovaná cibuľa...)
Francúzsky dressing: tvorí biely jogurt, horčica a soľ. Môže sa dochutiť cesnakom alebo cibuľou. Pre pikantnejšiu chuť doplníme korením.
Americký dressing je zmes jogurtu a kečupu, soľ a koreniny sa pridávajú podľa chuti.