Šalát z čiernej šošovice
Čierna šošovica obsahuje antokyány, ktoré sú významnými antioxidantmi, disponuje protizápalovými vlastnosťami. To znamená, že chráni bunky pred poškodením voľnými radikálmi a vznikom chronických ochorení.
Suroviny:
- 1 šálka čiernej šošovice
- 2 šálky špenátu
- ½ šálky petržlenovej vňate nakrájanej na kúsky
- 1 šálka uhorky nakrájanej na kocky
- ½ šálky nakrájanej červenej papriky
- ½ šálky syra feta
Dressing– zmixujte ½ šálky oleja z vlašských orechov, 1/3 šálky balzamikového octu, 1 PL javorového sirupu, 2 ČL dižónskej horčice, 1 strúčik cesnaku, ½ ČL čierneho mletého korenia a 1 ČL čerstvého tymianu
Postup:
Do veľkej misky dajte nakrájanú zeleninu – uhorky, červenú papriku, petržlenovú vňať i lístky špenátu. Pridajte čiernu šošovicu, zľahka premiešajte. Naservírujte na tanier, posypte kúskami feta syra a nakoniec podľa chuti dochuťte dressingom.