Šalát z čiernej šošovice

Čierna šošovica obsahuje antokyány, ktoré sú významnými antioxidantmi, disponuje protizápalovými vlastnosťami. To znamená, že chráni bunky pred poškodením voľnými radikálmi a vznikom chronických ochorení.

Suroviny:

  • 1 šálka čiernej šošovice
  • 2 šálky špenátu
  • ½ šálky petržlenovej vňate nakrájanej na kúsky
  • 1 šálka uhorky nakrájanej na kocky
  • ½ šálky nakrájanej červenej papriky
  • ½ šálky syra feta

Dressing– zmixujte ½ šálky oleja z vlašských orechov, 1/3 šálky balzamikového octu, 1 PL javorového sirupu, 2 ČL dižónskej horčice, 1 strúčik cesnaku, ½ ČL čierneho mletého korenia a 1 ČL čerstvého tymianu

Postup:

Do veľkej misky dajte nakrájanú zeleninu – uhorky, červenú papriku, petržlenovú vňať i lístky špenátu. Pridajte čiernu šošovicu, zľahka premiešajte. Naservírujte na tanier, posypte kúskami feta syra a nakoniec podľa chuti dochuťte dressingom.