Ružové srdiečka
asi 20 ks
Stredne náročné
Romantické srdiečka, ktoré keď upečiete, tak urobia radosť určite úplne všetkým, vašej drahej polovičke, ale napríklad aj maminke.
Zloženie
Na cesto
- 250 g múka hladká
- na špičku noža Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
- 100 g cukor práškový
- 1 balíček Vanilínový cukor Dr. Oetker
- štipka soľ
- 125 g maslo zmäknuté
- 1 ks bielok
- Farba gélová potravinárska ružová Dr. Oetker
- Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
Na zlepenie
- 150 g džem malinový
Okrem toho potrebujeme
- plech na pečenie
- formička na vykrajovanie v tvare srdiečka (Ø 6 cm)
- Kypriaci prášok do pečiva Dr. Oetker
- Vanilínový cukor Dr. Oetker
- Farba gélová potravinárska ružová Dr. Oetker
- Farba gélová potravinárska červená Dr. Oetker
Príprava:
Celkovo: 40 min
Príprava : 30 min
Doba pečenia: 8 min
1. Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s kypriacim práškom, cukrom, vanilínovým cukrom a soľou. Pridáme maslo a bielok a ručne vypracujeme na hladké cesto. Polovicu cesta odložíme a druhú rozdelíme na polovicu. Jednu zafarbíme ružovou a druhú červenou farbou.
2. Na pomúčenej pracovnej ploche vyvaľkáme pomocou váľka ružové cesto a povykrajujeme z neho srdiečka. Červené cesto takisto vyvaľkáme, povykrajujeme z neho srdiečka a odložíme bokom. Potom vyvaľkáme svetlé cesto na plát hrubý asi 5 mm a na povrch rozprestrieme striedavo ružové a červené srdiečka. Zakryjeme papierom na pečenie a pomocou váľka všetko opatrne rozvaľkáme tak, aby sa farebné srdiečka zatlačili do svetlého cesta. Formičkou vykrajujeme srdiečka, ktoré poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: asi 8 minút; Elektrická rúra: 180 °C; Teplovzdušná rúra: 160 °C
3. Srdiečka necháme vychladnúť.
4. Srdiečka zlepíme malinovým džemom k sebe.