Ružová bábovka s brusnicami
k popoludňajšej káve
ľahká príprava
Doba prípravy: asi 30 minút
Doba pečenia: asi 50 minút
Vystačí na: asi 16 porcií
Na cesto:
3 vajcia
150 g cukru
1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
250 ml smotany na šľahanie
250 g polohrubej múky
1 balíček Kypriaceho prášku do pečiva Dr.Oetker
Farba gélová potravinárska ružová Dr.Oetker
2 zarovnané PL nasekaných sušených brusníc
Na ozdobenie:
2 zarovnané PL mandľových lupienkov
1 balíček Polevy v prášku s citrónovou príchuťou Dr.Oetker
3 PL studeného mlieka
Farba gélová potravinárska ružová Dr.Oetker
Ešte potrebujeme:
formu na bábovku (Ø 23 cm)
elektrický ručný šľahač
1. Na prípravu cesta v mise vyšľaháme vajcia s cukrom a vanilínovým cukrom elektrickým ručným šľahačom na najvyššom stupni do peny. Postupne na najnižšom stupni zašľaháme smotanu a múku zmiešanú s kypriacim práškom. Polovicu cesta nalejeme do vymastenej a múkou vysypanej formy. Druhú polovicu zafarbíme gélovou farbou a primiešame brusnice. Nalejeme do formy a pomocou vidličky zapracujeme do svetlého cesta tak, aby sme vytvorili mramorovanie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 160 °C
Teplovzdušná rúra: 140 °C
Plynová rúra: stupeň 2
Doba pečenia: asi 50 minút
2. Bábovku vyklopíme a necháme vychladnúť.
3. Na ozdobenie na panvici opražíme mandle a necháme ich vychladnúť. Polevu pripravíme s mliekom podľa návodu na obale, zafarbíme gélovou farbou a nalejeme ju na bábovku. Ihneď posypeme mandľami a necháme stuhnúť.
TIP:
Miesto brusníc môžeme použiť kandizované višne.