RUŽINDOLSKÉ SLÁVNOSTI LÁKAJÚ NA BOHATÝ PROGRAM I SPEVÁCKE HVIEZDY

 Obec Ružindol neďaleko Trnavy oslávi v predposledný augustový víkend Slávnosti obce. V piatok koncertom Pavla Hamela otvoria hlavný program plný známych mien. Novinkou bude koncert dychovky.

Ružindol chystá víkend plný koncertov, zábavy, chutného jedla a priateľských stretnutí. V piatok 23. augusta tu totiž štartujú Hodové slávnosti a Dni obce, ktoré sľubujú bohatý program pre všetky vekové kategórie.

V športovom areáli v Ružindole sa tento rok predstavia viacerí známi speváci a hudobníci. Piatkový večer bude patriť vystúpeniam Pavla Hammela a dvojice Kali & Peter Pann. V sobotu sa návštevníci môžu tešiť na koncerty skupín Kmeťoband a Jadranka. Program doplní speváčka Michaela Genčúrová, a hudobný večer zakončí dvojica DJ Soňa & DJ Poldy.

Po piatich rokoch u nás nevystúpi Bystrík s kapelou, keďže toto leto majú v okolí mnoho koncertov, už sme si ho však rezervovali na budúci rok. Verím však, že ostatní umelci budú rovnako veľkým ťahákom. Program je pripravený tak, aby si na svoje prišli všetky generácie,“ uviedol starosta Ružindola Peter Galanský.

Novinkou tohtoročného programu je dvojhodinové pásmo dychovej hudby Krojovanka, ktoré sa uskutoční v nedeľu o 17:30 h.

Chceli sme do programu zaradiť niečo špeciálne pre staršie generácie. Verím, že to bude pre nich veľmi príjemne strávený čas,“ pokračuje starosta.

Dni obce obohatia svojou atmosférou tradičné kolotoče a stánky s občerstvením a hodovým sortimentom. Počas všetkých troch dní sa v tamojšom kostole uskutočnia slávnostné sväté omše na počesť sv. Bartolomeja, patróna miestneho chrámu.

„Zakladáme si na tom, aby hody neboli len o zábave, ale aj o histórii, preto je pre nás úcta k patrónovi kostola veľmi dôležitá,“ uzatvára Peter Galanský.

Vyvrcholením tohtoročných slávností bude nedeľa, kedy sa v rámci VIII. ligy predstaví domáci OŠK Ružindol proti hosťom z Veľkých Kostolian. Tento súboj sa začne o 13:00 h.

Vstup na je na všetky podujatia bezplatný. Minulé roky prilákali do obce množstvo návštevníkov, a preto bude pripravené záchytné parkovisko na poli, dostupné po odbočení do prvej ulice vľavo pri príjazde od Trnavy. Dopravu tu budú riadiť dobrovoľní hasiči.

Program Hodových slávnosti a Dni obce Ružindol 2024

Piatok 23. augusta

Kostol sv. Bartolomeja

17:30 slávnostná sv. omša

Športový areál

18:00 futbalový zápas Horný koniec – Dolný koniec

18:30 Miška Genčúrová

19:30 Pavol Hammel

21:00 Kali & Peter Pann

22:00 – 3:00 DJ Soňa & DJ Poldy

Sobota 24. augusta

Kostol sv. Bartolomeja

8:00 slávnostná sv. omša

Športový areál

10:00 – 17:00 Hodový turnaj v minifutbale

10:30 futbalový zápas Ružindol U13 – Zavar U13

17:00 futbalový zápas Ružindol U19 – Veľké Kostoľany U19

20:00 Kmeťoband – Igor Kmeťo starší

21:30 Jadranka

22:30 – 3:00 DJ Soňa & DJ Poldy

Nedeľa 25. augusta

Kostol sv. Bartolomeja

7:30 slávnostná sv. omša

10:30 slávnostná sv. omša

Športový areál

13:00 futbalový zápas Ružindol – Dolná Krupá

17:30 Dychová hudba Križovianka

Zdroj foto: Ján Král / trnavskyhlas.sk

Viac informácií na stránke www.regiontrnava.sk, emailom info@trnavatourism.sk alebo priamo v Turistickom informačnom centre – Región Trnava. Otváracie hodiny TIC nájdete na www.regiontrnava.sk/produkt/turisticke-informacne-centrum .

Nájdete nás aj na Facebooku www.facebook.com/RegionTrnava a na Instagrame www.instagram.com/regiontrnava.

Tešíme sa na vás v Regióne Trnava!