Rozkvitnutá piškótová torta s tvarohovým krémom a malinami

Na cesto
6 vajec
240 g polohrubej múky
140 g trstinového cukru
6 lyžičiek rastlinného oleja
štipka soli

Na krém
150 g smotany na šľahanie
200 g tvarohu z vaničky
mrazené maliny
vanilkový extrakt
múčkový cukor
zelené potravinárske farbivo

Na ozdobu
Haribo kvietky

1. Rozbijeme vajcia a oddelíme žĺtky od bielok.
2. Bielky dáme do misy a začneme ich šľahať so štipkou soli. Len čo sa začne tvoriť sneh, pridáme cukor a šľaháme do úplného zhustnutia – vznikne cukrová pena. Do peny zašľaháme žĺtky s olejom a nakoniec opatrne vmiešame múku.
3. Zmes dáme do obdĺžnikového pekáča piecť zhruba na 170 stupňov. Pečieme 15 minút, ale pre istotu kontrolujeme špajľou, keďže každá rúra pečie inak.
4. Keď je piškótová zmes upečená, vyberieme ju z rúry a necháme ju úplne vychladnúť.