Roláda s karamelovou šľahačkou
Potrebujeme:
Na korpus:
6 vajíčok
120 dkg práškového cukru
120 dkg hladkej múky
Na krém:
1 šľahačkovú smotanu
3 zarovnané Pl kryštálového cukru
Postup:
Do hustej peny vyšľaháme bielky s cukrom. Postupme zašľahávame po jednom žĺtky. Nakoniec po lyžiciach vmiešame múku. Cesto vylejeme a uhadíme na plech vystlaný papierom na pečenie a upečieme vo vyhriatej rúre na 170°C. Upečenú roládu vyklopíme na mierne vlhkú utierku a zrolujeme. vychladnutú roládu naplníme vyšľahanou šľahačkou, ktorú sme si deň vopred uvarili.
Krém:
Na panvici skaramelizujeme cukor a zalejeme ho smotanou, prevaríme, pokiaľ sa nám cukor v smotane nerozpustí. Necháme cez noc v chlade odpočívať. Na druhý deň vyšľaháme hustú šľahačku, ktorou plníme vychladnutú roládu.