Ríbezľové želé s rebarborou
Vystačí na: asi 4 poháre à 350 ml
Doba prípravy: asi 25 minút
Prísady:
400 ml ríbezľovej šťavy (asi zo 700 g červených ríbezlí)
350 ml rebarborovej šťavy (asi zo 700 g rebarbory)
1 balíček Gelfixu Klasik 1:1 Dr.Oetker
1000 g cukru
100 ml sektu
Príprava:
1. Vo veľkom hrnci premiešame obe šťavy. Obsah balíčka Gelfix Klasik zmiešame s 2 PL cukru a pridáme k ovociu. Za stáleho miešania asi 1 minútu dôkladne povaríme.
2. Pridáme zvyšok cukru a privedieme do varu. Za stáleho miešania dôkladne povaríme minimálne 5 minút a odstavíme. Na tanierik kvapneme 1–2 KL práve prevareného želé. Ak je po vychladnutí málo tuhé, vmiešame doň ešte 2 zarovnané KL Kyseliny citrónovej Dr.Oetker.
3. Prípadnú penu odoberieme, prilejeme sekt a ihneď plníme do pripravených pohárov až po okraj. Starostlivo uzavrieme viečkami, poháre obrátime dnom nahor a asi 5 minút necháme stáť na viečku.
TIP: Sekt môžeme nahradiť 100 ml bieleho vína suchého.