Relaxujte s pomocou vonného difuzéru a vonných olejov

V dnešnej uponáhľanej dobe všetci hľadáme spôsoby, ako sa na chvíľku zastaviť, odreagovať sa a dopriať si zaslúžený relax. Vytvorte si doma malú oázu pokoja a užite si nerušené chvíľky plné harmónie. Práve pre takýto relax sa skvele hodí vonný difuzér, ktorý nielenže príjemne osvieži vzduch a rozvonia celú domácnosť, ale má aj blahodarné účinky na vaše zdravie.

Ako funguje vonný difuzér?

Vonný difuzér je pomerne malé šikovné zariadenie, ktoré rozptyľuje do ovzdušia veľmi jemnú paru, ktorá vzniká spojením esenciálneho oleja a vody. Na trhu existuje veľké množstvo vonných difuzérov. Je len na vás, čomu dáte prednosť. Môžete si vybrať difuzér, ktorý jednoducho zapojíte do elektriny, alebo taký, ktorý dáte nabiť a potom vám funguje celé hodiny bez zbytočného kábla.

Aromaterapia

Táto terapia je založená na holistickom prístupe k človeku. Využívajú sa pri nej 100%-tné prírodné esenciálne oleje extrahované z rastlín, ktoré podporujú fyzickú, ale aj psychickú pohodu. V preklade sa jedná o terapiu rôznymi vôňami. V správnych rukách sú esenciálne oleje veľmi účinným prírodným prostriedkom liečby. Dokážu zahnať nespavosť, únavu, stres, depresiu, bolesti hlavy, zlepšiť stav pokožky, pleti, nechtov či pomôcť s rôznymi respiračnými ochoreniami.

Kvalitný esenciálny olej je skvelý práve pre aromaterapiu. Do vonného difuzéra stačí pridať vodu, pár kvapiek dottera oleja a môžete si začať vychutnávať pôžitok a relax. Objavte množstvo rôznych vôní podľa vašich preferencií, alebo podľa toho, aký problém potrebujete aktuálne vyriešiť. Medzi najobľúbenejšie oleje patrí: levanduľa – na upokojenie, citrón – na pozitívnu náladu, borovica – pomáha pri nádche, šalvia – pôsobí sedatívne na nervový systém, vanilka – čistí a dezinfikuje vzduch. K dispozícii sú samozrejme aj rôzne vonné kombinácie a zmesi.

Zavedenie vonného difuzéra a vonných olejov do bežného života je jednoduchým krokom k vytvoreniu harmonického prostredia priamo u vás doma.

Zdroj foto: freepik.com