Red Velvet pre zaľúbených
12 porcií
Jednoduché
Romantický Red Velvet Dr. Oetker s čerstvým ovocím.
Zloženie
Na cesto
- 1 balenie Torta Red Velvet Dr. Oetker
- 100 - 125 ml smotana na šľahanie (33%) vychladená
- 3 ks vajca
Na krém
- 100 - 125 ml smotana na šľahanie (33%) vychladená
- 400 g smotana kyslá (15%)
- Zmes na krém Red Velvet Dr. Oetker (súčasť balenia)
Na ozdobenie
- Tubička gélová strieborná Dr. Oetker
- Tubičky na zdobenie 4 farby Dr. Oetker
- Perličky strieborné Dr. Oetker
- ovocie čerstvé drobné (čučoriedky, černice, ríbezle, jahody alebo maliny)
- hrsť mätových lístkov
Ešte potrebujeme
- tortová forma (Ø 26 cm)
- elektrický ručný šľahač
- Torta Red Velvet Dr. Oetker
- Tubičky na zdobenie 4 farby Dr. Oetker
- Perličky strieborné Dr. Oetker
Príprava:
Celkovo: 60 min
Príprava : 30 min
Doba pečenia: 30 min
1. Na prípravu cesta vyšľaháme zmes na korpus so smotanou a vajcami podľa návodu na obale. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Doba pečenia: 30 minút; Elektrická rúra: 160 °C; Teplovzdušná rúra: 140 °C
2. Korpus necháme vychladnúť.
3. Na prípravu krému vyšľaháme zmes na krém so smotanou a 400 g kyslej smotany podľa návodu na obale.
4. Korpus pozdĺžne rozkrojíme a na spodný diel nanesieme 1/3 krému. Zakryjeme vrchným dielom a zvyškom krému potrieme povrch a okraje torty.
5. Na povrch torty dokreslíme tubičkami tvár a dozdobíme ovocím, mätou a zdobením.
6. Tortu odložíme do chladničky a necháme asi 2 hodiny tuhnúť.
Zdroj foto: Dr. Oetker