Red Velvet pre zaľúbených

12 porcií
Jednoduché
Romantický Red Velvet Dr. Oetker s čerstvým ovocím.
Zloženie
Na cesto

  • 1 balenie Torta Red Velvet Dr. Oetker
  • 100 - 125 ml smotana na šľahanie (33%) vychladená
  • 3 ks vajca

Na krém

  • 100 - 125 ml smotana na šľahanie (33%) vychladená
  • 400 g smotana kyslá (15%)
  • Zmes na krém Red Velvet Dr. Oetker (súčasť balenia)

Na ozdobenie

  • Tubička gélová strieborná Dr. Oetker
  • Tubičky na zdobenie 4 farby Dr. Oetker
  • Perličky strieborné Dr. Oetker
  • ovocie čerstvé drobné (čučoriedky, černice, ríbezle, jahody alebo maliny)
  • hrsť mätových lístkov

Ešte potrebujeme

  • tortová forma (Ø 26 cm)
  • elektrický ručný šľahač
  • Torta Red Velvet Dr. Oetker
  • Tubičky na zdobenie 4 farby Dr. Oetker
  • Perličky strieborné Dr. Oetker

Príprava:
Celkovo: 60 min
Príprava : 30 min
Doba pečenia: 30 min

1. Na prípravu cesta vyšľaháme zmes na korpus so smotanou a vajcami podľa návodu na obale. Cesto nanesieme do vymastenej a múkou vysypanej formy a uhladíme. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme.

Doba pečenia: 30 minút; Elektrická rúra: 160 °C; Teplovzdušná rúra: 140 °C

2. Korpus necháme vychladnúť.

3. Na prípravu krému vyšľaháme zmes na krém so smotanou a 400 g kyslej smotany podľa návodu na obale.

4. Korpus pozdĺžne rozkrojíme a na spodný diel nanesieme 1/3 krému. Zakryjeme vrchným dielom a zvyškom krému potrieme povrch a okraje torty.

5. Na povrch torty dokreslíme tubičkami tvár a dozdobíme ovocím, mätou a zdobením.

6. Tortu odložíme do chladničky a necháme asi 2 hodiny tuhnúť.

Zdroj foto: Dr. Oetker