Rakúsko-maďarská rybacia polievka
Pre 4 osoby potrebujete:
- 500 g rybie filety (sumec, šťuka, kapr)
- 120 ml bieleho vína
- 1,5 l vody
- 4 veľké rajčiny
- 4 PL kyslej smotany
- 2 červené papriky
- 1 cibuľa
- 1 PL kukuričného škrobu
- 4 PL oleja
- 2 PL Kotányi Paprika sladká
- Mlynček Kotányi Morská soľ
- Mlynček Kotányi Čierne korenie
- 1 ČL Kotányi Cesnak granulovaný
Postup:
Očistené filety nakrájajte na menšie kúsky, osoľte a v chladničke nechajte vychladnúť.
Cibuľu ošúpte a nakrájajte na jemno. V hrnci chvíľku orestujte cibuľu spolu s trochou oleja. Pridajte sladkú papriku a cesnak a deglazujte na bielom víne. Pridajte vodu a nechajte variť asi 10 minút.
Papriky a rajčiny očistite, nakrájajte na menšie kusy a pridajte do hrnca. Nechajte variť 25 minút.
Kukuričný škrob zmiešajte s trochou vody a za stáleho miešania pridajte do hrnca. Pridajte nakrájané filety. Všetko spolu priveďte do varu a 15 minút varte.
Dochuťte podľa chuti. Servírujte s trochou kyslej smotany a čerstvým chlebom.