Rakúsko-maďarská rybacia polievka

Pre 4 osoby potrebujete:

  • 500 g rybie filety (sumec, šťuka, kapr)
  • 120 ml bieleho vína
  • 1,5 l vody
  • 4 veľké rajčiny
  • 4 PL kyslej smotany
  • 2 červené papriky
  • 1 cibuľa
  • 1 PL kukuričného škrobu
  • 4 PL oleja
  • 2 PL Kotányi Paprika sladká
  • Mlynček Kotányi Morská soľ
  • Mlynček Kotányi Čierne korenie  
  • 1 ČL Kotányi Cesnak granulovaný

Postup:
Očistené filety nakrájajte na menšie kúsky, osoľte a v chladničke nechajte vychladnúť.
Cibuľu ošúpte a nakrájajte na jemno. V hrnci chvíľku orestujte cibuľu spolu s trochou oleja. Pridajte sladkú papriku a cesnak a deglazujte na bielom víne. Pridajte vodu a nechajte variť asi 10 minút.
Papriky a rajčiny očistite, nakrájajte na menšie kusy a pridajte do hrnca. Nechajte variť 25 minút.
Kukuričný škrob zmiešajte s trochou vody a za stáleho miešania pridajte do hrnca. Pridajte nakrájané filety. Všetko spolu priveďte do varu a 15 minút varte.
Dochuťte podľa chuti. Servírujte s trochou kyslej smotany a čerstvým chlebom.