RADY GAZDINKÁM č.3
Dôležité je vedieť, že všetky koreninové prísady musíme rozdrviť, alebo pomlieť na múčku. Na dnes sme vám nachystali recepty na francúzsku horčicu .
- 300 g horčicovej múčky zmiešame s 1 dl horúceho bieleho vína a 2 dl horúceho octu. Necháme 2 hodiny stáť, pridáme 0,5 g pomletých klinčekov, 1 g mletej škorice, 2,5 g soli, 20 g cesnakovej pasty a 40 g práškového cukru.
- Zmiešame 0,2 g cesnakovej pasty, 0,5 mletého nového korenia, 1 g mletého koriandru, 0,5 g mletého ďumbiera, 0,3 g mletého muškátového orieška. 200 g mletej horčice, 450 ml bieleho vína, 50 g cukru, 30 g citrónovej šťavy a 50 ml koňaku, alebo vodky.