RADY GAZDINKÁM

Robíme chybu, keď korenie uskladňujeme v sklených nádobách. Korenie má byť pokiaľ možno v drevených koreničkách, alebo v porcelánových, či keramických. Nádoby musia byť vždy dobre uzavreté, lebo inak vyprcháva jeho cenný obsah éterických olejov a aróma. Niektoré korenie (paprika, koreninové zmesi a pod.), uchovávané v sklených nádobách, strácajú farbu.

Korenie v papierových vrecúškach neudržiavajme dlho, a najmä neklaďme viac druhov do jednej škatule, lebo sa môže stať, že si navzájom „prepožičajú" arómu.

Je výhodné kupovať korenie zomleté, narezané, alebo rozdrvené v továrni. Čím hrubšie je suché korenie pomleté, tým dlhšie si udrží arómu. Na varenie postrúhame, rozdrvíme, alebo pomelieme iba potrebné množstvo korenia. Keď teda zoberieme celý muškátový orech, potom z neho zostrúhame iba toľko, koľko práve potrebujeme.