Pudingoš
Potrebujeme:
CESTO: 90 dk HL múky špeciál, 10 dk prášk. cukru, 2 kocky droždia , 4 dl mlieka, 5 PL oleja, 1 bal vanilk. cukru, 1 PDP, štipka soli, 2 vajcia
PLNKA: 1/2 l mlieka, 2 balenia čokoládových pudingov Dolcela, 4 PL kakaa, 25 dk kryšt. cukru, 25 dk Palmarínu
Postup:
Z mlieka, cukru a puding. práškov uvaríme hustý puding. Do mierne vychladnutého pudingu primiešame Palmarín a kakao, dobre vymiešame a necháme vychladnúť.
Zo surovín na cesto vypracujeme cestíčko. Rozdelíme ho na 6 dielov, každý diel rozvaľkáme na obdĺžnik, naplníme plnkou a urobíme záviny. Potom splietame po dva záviny do vrkoča, vzniknú 3 pletenky, ktoré dáme na vymastený plech. Potrieme ich olejom a necháme kysnúť. Pečieme v stredne vyhriatej rúre (170 C) asi 30-40 minút.
Recept poslala Mária Výrostková z Košíc