Príroda sa zobúdza, zobuďte sa aj vy!

Ani vy ste sa už nevedeli dočkať príjemného závanu teplejšieho počasia? Príroda sa konečne zobúdza zo zimného spánku a je najvyšší čas, aby sme jar pomyselne privítali aj my. Okrem nie veľmi obľúbeného jarného upratovania preto odporúčame vykonať a absolvovať aj oveľa príjemnejšie činnosti.

Očista tela
Na mysli máme predovšetkým očistu vášho zovňajšku. Počas zimy bola vaša pokožka, pleť i vlasy extrémne namáhané. Mali by ste im dopriať návštevu v kvalitnom salóne a zveriť sa do rúk odborníka. Vlasom určite prospeje nový strih, ošetrujúca kúra, nebráňte sa ani experimentom v podobe zosvetlenia pôvodného odtiaňa vašich vlasov. Dobrá kozmetička vám zas odporučí tú najvhodnejšiu procedúru pre regeneráciu tváre. Svojej pokožke doprajte potrebnú detoxikáciu a zaslúžený relax v podobre príjemnej masáže. Aby toho nebolo málo, zájdite i na manikúru a pedikúru. Vaše nechty sa vám určite poďakujú a bude ich tak môcť vystavovať v plnej kráse. Zvyšné časti svojho tela nechajte oddýchnuť na klasickej, relaxačnej či očistnej masáži.Všetko môžete spojiť do jedného a absolvovať napríklad víkendový wellness pobyt v niektorom z kvalitných hotelov. Ak máte obmedzený rozpočet, porozhliadnite sa na internetových zľavových portáloch, tie majú obdobných pobytov v ponuke vždy niekoľko.

Vynovenie šatníka
Tým, čo bolo v móde minulý rok, už zrejme veľmi neoslníte. Investujte preto časť peňazí aj na obnovu svojho šatníka. Do módy prichádzajú kvetinové vzory, pestré farby, ale nič nepokazíte ani klasikou v podobe čierno-bielych kombinácii. Svetoví návrhári tých najprestížnejších značiek udávajú ako najmodernešie vzory geometrické tvary a trendy budú na nadchádzajúcu sezónu i roztrieštená či rozstrihaným dojmom pôsobiaca abstrakcia zahalená do ľadovooceľových tónov. Na svoje si teda prídu dámy všetkých chutí. Základom je svoj zvolený outfit skvelo dokombinovať vhodnými topánkami a kabelkou. Tie by mali spolu vždy ladiť, inak riskujete riadne faux paus a to by ste určite nechceli. Nezabudnite na štýlové okuliare, ktoré už zďaleka nie sú len ochranou pred slnkom, ale stali sa i módnym doplnkom vašej hrivy. Zakúpte si ich hneď niekoľko, aby ste ich vždy prispôsobili farbe svojho oblečenia.

Zobuďte aj svoj domov
Slnečné lúče nechajte preniknúť aj do svojho bytu či domu a nechajte sa nimi inšpirovať. Oživte svoj interiér tak, že doň zakomponujete rôzne doplnky v teplých farebných odtieňoch. Najlepšie bude ak si takto osviežite každú izbu a miestnosť. Do vstupnej haly môžete zakúpiť nový koberec, rovnako koberčeky v jarných farbách (žltá, zelená a bledomodrá) umiestnite i do kúpeľne a toalety. V kúpeľni máte hneď niekoľko ďalších možností, napríklad vymeňte uteráky. V spálni najviac urobia posteľné obliečky. V kuchyni a obývacej izbe sa môžete realizovať najviac, nechajte zapracovať svoju fantáziu a zútulnite si ich podľa svojich predstáv. Pokiaľ na \"prebúdzanie\" svojho domova nechcete minúť kopec peňazí, obstarajte si aspoň niekoľko vonných sviečok či iných drobných bytových doplnkov v spomínaných farbách. Nezabudnite si taktiež na parapetu postaviť nové kvietky a tým starším doprajte ošetrenie, ktoré po zime určite potrebujú.

...a jar sa môže začať :)

Autor: Andrea Zummerová