
Zemiakové guľky so slivkovou omáčkou
Tento recept je dôkazom, že aj zemiakové cesto nemusí byť len na slané. Jemné guľky alebo šúľance obalené v chrumkavej strúhanke, preliate slivkovou omáčkou, čokoládou a šľahačkou – to je dezert, ktorý očarí chuť aj zrak.
Suroviny:
-
v šupke uvarené zemiaky (alebo zemiakové cesto v prášku)
-
polohrubá múka
-
soľ
-
opražená strúhanka z bieleho pečiva
Na omáčku:
-
slivkový lekvár
-
mlieko
-
cukor
-
škorica
-
med
Na ozdobenie:
-
čokoláda (na roztopenie)
-
šľahačka
Postup:
-
Zo zemiakového cesta vytvarujte guľky alebo šúľance.
-
Uvarte ich v osolenej vode, kým nevyplávajú na povrch.
-
Po uvarení ich obalte v opraženej strúhanke.
-
Na tanieri polejte omáčkou – tú si pripravte zmiešaním slivkového lekváru, mlieka, cukru, škorice a medu (za studena).
-
Navrch môžete pridať horúcu roztopenú čokoládu a šľahačku.
-
Trendová fialová farba omáčky poteší nielen chuťové poháriky, ale aj oči.
Fialová farba omáčky z lekváru je nielen trendy, ale aj pastvou pre oči. Ideálna dobrota na víkendové maškrtenie či ako nečakaný sladký bonus po obede. Dobrú chuť!
Zdroj foto: Freepik