Zemiakové guľky so slivkovou omáčkou

Zemiakové guľky so slivkovou omáčkou

Tento recept je dôkazom, že aj zemiakové cesto nemusí byť len na slané. Jemné guľky alebo šúľance obalené v chrumkavej strúhanke, preliate slivkovou omáčkou, čokoládou a šľahačkou – to je dezert, ktorý očarí chuť aj zrak.

Suroviny:

  • v šupke uvarené zemiaky (alebo zemiakové cesto v prášku)

  • polohrubá múka

  • soľ

  • opražená strúhanka z bieleho pečiva

Na omáčku:

  • slivkový lekvár

  • mlieko

  • cukor

  • škorica

  • med

Na ozdobenie:

  • čokoláda (na roztopenie)

  • šľahačka

Postup:

  1. Zo zemiakového cesta vytvarujte guľky alebo šúľance.

  2. Uvarte ich v osolenej vode, kým nevyplávajú na povrch.

  3. Po uvarení ich obalte v opraženej strúhanke.

  4. Na tanieri polejte omáčkou – tú si pripravte zmiešaním slivkového lekváru, mlieka, cukru, škorice a medu (za studena).

  5. Navrch môžete pridať horúcu roztopenú čokoládu a šľahačku.

  6. Trendová fialová farba omáčky poteší nielen chuťové poháriky, ale aj oči.

Fialová farba omáčky z lekváru je nielen trendy, ale aj pastvou pre oči. Ideálna dobrota na víkendové maškrtenie či ako nečakaný sladký bonus po obede. Dobrú chuť!

Zdroj foto: Freepik