Prečo si vybrať WPC plot: Výhody a porovnanie s tradičnými materiálmi

Chcete mať doma na záhrade svoje súkromie, no zároveň túžite po plote, ktorý bude esteticky zaujímavý, a nebudete sa musieť trápiť s jeho údržbou? Vďaka neustálemu vývoju nových materiálov je tu riešenie, ktoré by mohlo splniť všetky tieto očakávania. Ide o WPC ploty, a stávajú sa čoraz obľúbenejšie aj u nás.

Čo sú to WPC ploty?

WPC ploty sú vyrobené z drevoplastových dosiek, čo je zásadný rozdiel oproti klasickému riešeniu v podobe čistého dreva. Ak sa rozprávame konkrétne, tak 60 % WPC dosky je z dreva, pochádzajúceho z európskych lesov s certifikáciou o jeho udržateľnom získavaní. Zvyšných 40 % pripadá na polymér a taktiež na pigmenty a spájadlá, ktoré sú kľúčové pre celkové vlastnosti WPC dosiek z kompozitného dreva. Dá sa skonštatovať, že tieto dosky si ako z dreva tak i plastu berú tie najlepšie vlastnosti.

Aké sú hlavné výhody WPC plotu?

V praxi to znamená, že WPC ploty sa od klasického dreva líšia hneď vo viacerých veciach. O aké ide? Prinášajú oveľa dlhšiu životnosť a odolnosť, ktorú výrobcovia garantujú až na 25 rokov. Ďalej je tu v prípade plotov veľká výhoda v tom, že sa v podstate vôbec nemusíte zaoberať s jeho údržbou. Zabudnite na impregnáciu, lakovanie či iné nie práve zábavné úkony. V prípade správnej montáže vydržia WPC ploty prakticky bez zásahu. A taktiež je tu vizuálna stránka, ktorá dokáže byť veľmi zaujímavá.

Na výber z rôznych farebných odtieňov

Ak si pozriete WPC ploty na WPCplastic.sk, sami uvidíte, aké rôzne farebné kombinácie či textúry máte na výber. Pokiaľ vám teda viac záleží aj na estetickej stránke, práve pri tomto riešení nájdete to svoje. Bez pochýb je totiž aj plot súčasťou exteriéru našich domovov a napríklad pri letnom posedení na záhrade pomáha dotvárať celkový dojem. Určite teda stojí za úvahu, aby aj plot spĺňal určité vizuálne štandardy.

Zdroj foto: pixabay.com