PRE VÁS, GAZDINKY

  • Aby bola omáčka primerane hustá, môžeme ju zahustiť nie múkou, ale postrúhaným jablkom. Dobre spolu premiešame. Jablko dodá omáčke výbornú chuť.
  • Keď klíčiace strúčiky cesnaku zasadíme do kvetináča a necháme v okne, zelenú vňať môžeme neskôr použiť do polievok, tvarohu, šalátov a iných jedál. Ochutí ich a obohatí vitamínom C.
  • Kockový cukor dobre prijíma arómu. Keď kocky cukru pokvapkáme citrónovou, alebo pomarančovou šťavou a osladíme nimi čaj, alebo punč, získame mimoriadne chutný nápoj.
  • Keksy a iné krehké pečivo, ktoré namáčame do čokolády, poukladajme na alobal. Ušetríme si prácu, pracovná doska zostane čistá.
  • Hydinové mäso ostane biele a jemné ak ho pred varením potrieme citrónovou šťavou.