PRE VÁS, GAZDINKY

  • Ak pečieme buchty a chceme ich mať krásne žlté ako z vajec od domácich sliepok, pridáme do múky asi 1/2 balíčka vanilkového pudingu.
  • Chuť pripravovanej kávy vylepšíme, ak ju najskôr zalejeme menším množstvom vriacej vody a až po pár sekundách šálku doplníme. Káva bude mať krásnu penu, ak do nej pridáme štipku kakaa, alebo štvorček čokolády.
  • Rúru po pečení necháme otvorenú až do úplného vychladnutia, aby sme zamedzili jej hrdzaveniu pôsobením pár, ktoré by pri okamžitom uzatvorení rúry nestačili uniknúť.
  • Ak koláč po upečení nemôžete vybrať z plechu, prikryte ho táckou, obráťte hore dnom a prikryte mokrou utierkou. O 10 minút sa koláč ľahko odlepí od plechu.