Pravé šťastie je na dosah!

 

Zamysleli ste sa niekedy nad tým, čo robí ľudí šťastnými? Každý z nás chce byť šťastný, o tom niet pochýb. Chceme mať, byť, vidieť... Čo však robí ľudí skutočne šťastnými?
Niekoľko prieskumov dokázalo, že ľudia, ktorí majú veľký majetok nie sú skutočne šťastní. Medzi dokonale šťastných nepatria ani známe tváre z obrazovky, či z filmových plátien. Takže sláva šťastiu nepridá.
 
Pri reklame na šťastný život zabúdame na to, že dokonale šťastný môže byť len ten, kto si dokáže dokonale vychutnať každý okamih každodenných chvíľ bez toho, aby neustále myslel na to, ako by tú, či onú vec zmenil. Bez toho aby pozeral cez plot, čo má nové jeho sused, alebo zo závisťou hľadel na mladšiu ženu svojho kolegu, jeho nové auto a krásne fotografie z dovolenky v exotickej krajine.
Väčšina z nás si prekážky k svojmu šťastiu stavia sama. Myslíme si, že všetci naokolo sú oveľa šťastnejší ako my. A to nás robí nešťastnými!
Neustála nespokojnosť so sebou samým. Verejná mienka je silná, a keďže v dnešnej dobe je moc, peniaze a krása hlavným atribútom šťastia, je veľmi ťažké jej protirečiť. Nie je to však automatická záruka kvalitnejšieho a spokojnejšieho života.
 
Ste presvedčený, že niekomu praje šťastie viac ako ostatným? A nie je to vecou pohľadu človeka na svoje okolie? Pozitívne mysliaci človek sa snaží nájsť východisko zo vzniknutej situácie a myslí pozitívne. Jednoducho vidí svet v tých žiarivejších farbách. Naopak, človek, ktorý je presvedčený o svojom „prekliatí“ nemusí mať nijaké existenčné starosti a problémy, pre neho sa svet naokolo aj tak vždy stavia proti nemu.
 
Našli ste sa v niektorej zo spomínaných charakteristík?
Ako vykľučkovať z pocitu, že nie ste dokonale šťastný? Nájdite si niekoľko činností, ktoré vás budú napĺňať pokojom, vyrovnanosťou, pri ktorých pocítite, že načerpávate novú energiu a veci vidíte v tých krajších odtieňoch. Pre niekoho, je to dobrá kniha, obľúbená platňa, krásna prechádzka, dobrý priateľ, malá drobnosť...Určite každý z nás má niečo, čo ho poteší a pomôže mu vidieť tento svet z tej lepšej stránky.
 
Nezabúdajte ani na aktívny pohyb. Ako sa hovorí- v zdravom tele zdravý duch! Z hľadiska šťastia nie je dôležité v čo veríte, dôležitá je vlastná pozitívna životná filozofia. Skúste si hneď ráno, ako otvoríte oči pripomenúť niekoľko šťastných okamihov vo vašom živote. Uvidíte, že vykročíte do nového dňa s úsmevom na tvári!
 
KM