Pralinky s vaječným likérom
Náročnosť: 1 bábovka
Doba prípravy: 25 minút
Vystačí na: asi 24 kusov
Prísady:
Na pralinky:
1 balíček Želatíny v plátkoch Dr.Oetker
5 PL vody
220 ml vaječného likéru
1 balíček Polevy tmavej Dr.Oetker
Ešte potrebujeme:
silikónovú formu na pralinky
24 malých papierových košíčkov
Príprava:
1. Na prípravu praliniek vypláchneme formu studenou vodou.
2. Želatínu pripravíme s vodou podľa návodu na obale. Do rozpustenej želatíny metličkou vmiešame vaječný likér. Zmes vlejeme do silikónovej formy, zakryjeme kuchynskou fóliou a vložíme do chladničky minimálne na 2 hodiny.
3. Odstránime fóliu. Pralinky opatrne uvoľníme a vyberieme z formy.
4. Polevu rozpustíme v kastróliku vo vodnom kúpeli a pomocou vidličky pralinky namáčame. Pralinky necháme zatuhnúť a vložíme do papierových košíčkov.
TIP: Vaječný likér môžeme nahradiť iným druhom krémového likéru.
Miesto silikónovej formy na pralinky môžeme použiť podnos z bonboniéry.