Poznáte tieto zábaly proti celulitíde?

Okrem vylepšenia stravovacích zvyklostí, zaradenia pohybu do života a dostatočného pitného režimu sú dobrými pomocníkmi pri celulitíde aj zábaly. Na ich prípravu postačí niekoľko domácich surovín. Dobré výsledky dosiahnete už pri používaní minimálne dvakrát do týždňa po zhruba dvoch až troch mesiacoch.

Skôr ako začnete...
Pred aplikáciou zábalu je nevyhnutnosťou kvalitný píling (napríklad z morskej soli), ktorý zbaví pokožku odumretých buniek a prekrví ju. Urobte si z týchto chvíľ relax, pri ktorom môžete popíjať bylinkový čaj alebo čítať obľúbený časopis.


Tipy na prípravu jednoduchých a účinných zábalov proti celulitíde
Skôr ako s nanesením zábalu začnete, pripravte si všetky pomôcky. Okrem surovín budete potrebovať igelit (vhodná je potravinárska fólia) a poprípade elastický obväz, ktorý poslúži pre lepšie upevnenie.

Zábal z mlieka a medu
Mlieko a med sú lacné a dostupné suroviny, ktoré sa pri eliminácii celulitídy osvedčili. Zábal pripravíte jednoducho – med zmiešajte s trochou mlieka (môžete použiť aj sušené). Pre lepší účinok pridajte niekoľko kvapiek citrusového esenciálneho oleja. Konzistenciu prispôsobte tak, aby sa masa dobre rozotierala. Následne naneste zábal na problematické miesta, zakryte igelitom, omotajte elastickým obväzom (ak je to potrebné) a dekou. Po 30 až 40 minútach opláchnite.

Zábal proti celulitíde zo zeleného čaju
Zelený čaj je plný dôležitých antioxidantov. Je vhodný nielen na pitie, ale aj prípravu zábalu proti celulitíde. Niekoľko lyžíc sypaného zeleného čaju zalejte vriacou vodu, aby vznikla hustá kaša. Pre zlepšenie konzistencie a lepšiu priľnavosť pridajte med. Naneste na postihnuté miesta a nechajte dostatočne dlhú dobu pôsobiť.

Voňavý zábal proti celulitíde
Na prípravu potrebujeme základový olej (olivový, mandľový), do ktorého pridáme 3 kvapky esenciálneho citrónového oleja, 3 kvapky borievkového a levanduľového oleja. Nechajte pôsobiť 30 minút až hodinu.

V prípade, že trpíte srdcovými ochoreniami, máte kŕčové žily alebo gynekologické ochorenia, konzultujte používanie zábalov s lekárom, aby ste si neuškodili.

MIMI
Obrázok: freedigitalphotos.net, foto76