Potíte sa? Toto vám pomôže

Napriek tomu, že leto už dávno skončilo, stále sa akosi priveľa potíte. Príčiny môžu byť rôzne – nadváha, zlé stravovanie, priveľa pikantného či alkohol. Máme pre vás tipy, ktoré vám pomôžu bojovať proti tomuto problému.

 

  • Dostatok tekutín

Dbajte na dostatok tekutín a denne vypite aspoň dva a pol litra. Správna hydratácia organizmu zabráni jeho prehrievaniu, a tak sa budete menej potiť. Na mýtus tipu: "Čím viac pijem, tým viac sa potím" rovno zabudnite.

  • Zaraďte magnézium

Upokojí nervovú sústavu. Nachádza sa nielen v šumivých tabletkách, ale aj v nelúpanej ryži, orechoch, kvasniciach a strukovinách. Skúste najskôr prírodnú formu, ak sa vám to bude zdať málo, pomôžte si prípravkom z lekárne.

  • Odvar zo šalvie

Šalvia podporí sťahovanie potných žliaz. Na „odvar“ vám postačí pár lístkov, ktoré zalejete ako čaj. Aby ste videli nejaký efekt, vypite aspoň dve šálky denne.

  • Ľahký olivový olej

Ak zjeme ťažké jedlá náročné na trávenie, dáme telu zabrať a určite sa poriadne zapotíme. Vymeňte, preto, už obyčajný slnečnicový olej za ľahší, olivový. Možno ste to netušili, ale telo musí vynakladať najmenšiu námahu na jeho odbúranie. Ak sa menej namáhame a to do konca aj pri trávení, určite sa aj menej potíme. T

  • Zelený čaj neutralizuje

O účinkoch zeleného čaju sa už popísalo všeličo. V prípade nadmerného potenia sa odporúča pridať ho do kúpeľa. Tanín vysuší pokožku a neutralizuje zápach z potenia.

  • Toto určite vynechajte!

Ak patríte k tým nešťastlivcom, čo sa nadmerne potia, mali by ste z jedálneho lístka vynechať pikantné jedlá, horúce nápoje, alkohol a kofeín. Do nežiadúcej skupiny patria napríklad aj sladené sirupy, sladené nápoje či instantné alebo inak chemicky upravované potraviny.

Autor: Andrea Zummerová