Poťahované fondánové kolieska s karamelovým krémom
Náročnosť: 1 bábovka
Doba prípravy: asi 60 minút
Vystačí: na 50 porcií
Prísady:
Na cesto:
1 vajce
110 g zmäknutého masla alebo rastlinného tuku
90 g práškového cukru
200 g hladkej múky
80 g mletých vlašských orechov
1 PL kakaa
1 KL Jedlej sódy Dr.Oetker
Na náplň:
1 balíček Pudingu Originál s karamelovou príchuťou Dr.Oetker
250 ml mlieka
150 g zmäknutého masla
150 g práškového cukru
Na ozdobenie:
2 balíčky Fondánu Dr.Oetker
Tubičky na zdobenie 4 farby Dr.Oetker
Ešte potrebujeme:
formičky (kolieska s priemerom 5 cm a 8 cm), drobné formičky v tvare srdiečka
Príprava:
1. Na prípravu cesta zmiešame v mise vajce, maslo alebo margarín, práškový cukor, múku, orechy, kakao a jedlú sódu. Všetko ručne spracujeme dohladka. Cesto zabalíme do mikroténového vrecka a necháme v chladničke asi 20 minút odpočívať.
2. Cesto rozvaľkáme na plát hrubý asi 3 mm a okrúhlou formičkou s priemerom 3 cm vykrajujeme kolieska. Kladieme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do predhriatej rúry a pečieme.
Elektrická rúra: 170 °C
Teplovzdušná rúra: 150 °C
Plynová rúra: stupeň 2
Doba pečenia: asi 12 minút
3. Na prípravu náplne uvaríme puding s mliekom podľa návodu a necháme úplne vychladnúť. Vyšľaháme maslo s cukrom elektrickým ručným šľahačom na strednom stupni dohladka. Do masla postupne zašľaháme vychladnutý puding.
4. Po upečení necháme pečivo vychladnúť, kolieska zlepujeme karamelovou náplňou k sebe, pričom vrchné koliesko ešte potrieme veľmi tenkou vrstvou náplne na prichytenie fondánu.
5. Na ozdobenie rozvaľkáme fondán na pracovnej doske zľahka posypanej práškovým cukrom na plát s hrúbkou asi 2 – 3 mm. Z fondánu vykrajujeme kolieska formičkou s priemerom 5 cm a ihneď ním potiahneme zlepené kolieska. Konce fondánu podložíme naspodok pečiva a zľahka pritlačíme.
6. Zo zvyšného fondánu povykrajujeme malé srdiečka, ktoré z jednej strany jemne navlhčíme vodou a prilepíme na fondánom obalené koliesko.
7. Kolieska môžeme ozdobiť aj bielou tubičkou.