Pondelkové fašírky s cukinou
Na prípravu potrebujeme:
1 väčšiu cukinu
mäso z nedeľnej polievky
1 cibuľu
2 strúčky cesnaku
soľ
čierne mleté korenie
rascu a vegetu
2-3 vajcia
2-3 staršie žemle alebo rožky
zmes čerstvých byliniek(petržlenovú vňať bazalku, pažítku, oregano)
strúhanku
olej
Postup:
1 väčšiu cukinu
mäso z nedeľnej polievky
1 cibuľu
2 strúčky cesnaku
soľ
čierne mleté korenie
rascu a vegetu
2-3 vajcia
2-3 staršie žemle alebo rožky
zmes čerstvých byliniek(petržlenovú vňať bazalku, pažítku, oregano)
strúhanku
olej
Postup:
Cukinu očistíme, rozkrojíme, postrúhame a vyžmýkame s pečivom pokrájaným nadrobno, necháme navlhnúť.
K cukine pridáme pomleté alebo najemno posekané kuracie či hovädzie mäso z polievky (môžu byť aj zvyšky pečeného mäsa).
Na troche oleja speníme posekanú cibuľu s cesnakom a pridáme do cukinovo- mäsovej zmesi.
Primiešame posekané bylinky, rascu, posolíme, okoreníme, dochutíme vegetou, ak treba, ešte zahustíme strúhankou.
Dáme na 30 minút až hodinu do chladničky, potom tvarujeme malé fašírky a na horúcom oleji ich vypražíme do zlatista. Podávame s restovanou zeleninou prípadne i s tatárskou omáčkou. Namiesto cukiny môžeme postrúhať aj patizóny.
K cukine pridáme pomleté alebo najemno posekané kuracie či hovädzie mäso z polievky (môžu byť aj zvyšky pečeného mäsa).
Na troche oleja speníme posekanú cibuľu s cesnakom a pridáme do cukinovo- mäsovej zmesi.
Primiešame posekané bylinky, rascu, posolíme, okoreníme, dochutíme vegetou, ak treba, ešte zahustíme strúhankou.
Dáme na 30 minút až hodinu do chladničky, potom tvarujeme malé fašírky a na horúcom oleji ich vypražíme do zlatista. Podávame s restovanou zeleninou prípadne i s tatárskou omáčkou. Namiesto cukiny môžeme postrúhať aj patizóny.